Εμπειρία σελίδας: Σημαντική ενημέρωση αλγορίθμου της Google

Εμπειρία σελίδας – Page experience

Μην ανησυχείτε… δεν επηρεάζεται η επισκεψιμότητά και η κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα… Ακόμη. Ο λόγος, ότι η ενημέρωση του αλγορίθμου δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει.

Αλλά το 2021 θα γίνει, σύμφωνα με την Google.

Λόγω του coronavirus, αποφάσισαν να μας ενημερώσουν για τη μελλοντική ενημέρωση του αλγορίθμου και τι συνεπάγεται. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να προσαρμόσετε τον ιστότοπό σας, έτσι ώστε να μην επηρεαστεί η οργανική κατάταξη του ιστοτόπου.

Page Experience ή Εμπειρία σελίδας είναι η αναμενόμενη ενημέρωση. Τι είναι και πώς μπορείτε να προετοιμαστείτε για αυτήν;

Σύμφωνα με τη Google, αυτό σημαίνει:

Το σήμα “εμπειρίας σελίδας” μετρά πτυχές του τρόπου με τον οποίο οι χρήστες αντιλαμβάνονται την εμπειρία αλληλεπίδρασης με μια ιστοσελίδα. Η βελτιστοποίηση για αυτούς τους παράγοντες καθιστά τον Ιστό πιο ευχάριστο σε όλα τα προγράμματα περιήγησης και κυρίως βοηθά τους ιστότοπους να εξελίσσονται προς τις προσδοκίες των χρηστών σε κινητά. Πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβάλει στην επιχειρηματική επιτυχία στον Ιστό καθώς οι χρήστες γίνονται πιο αφοσιωμένοι και μπορούν να συναλλάσσονται με λιγότερη τριβή.

Με άλλα λόγια, αναζητούν πόσο χρήσιμος είναι ο ιστότοπός σας.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα αυτού που δεν θέλουν…

Όπως μπορείτε να δείτε από το παραπάνω βίντεο, ο χρήστης προσπαθούσε να κάνει κλικ στο “Όχι, επιστρέψτε”, αλλά επειδή αναδυόταν μια γραμμή εγκατάστασης στην κορυφή, ώθησε ολόκληρη τη σελίδα προς τα κάτω και έκανε τον χρήστη να κάνει λάθος κλικ στο “Ναι”, ολοκλήρωση παραγγελίας.

Ο σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να διασφαλίσει ότι οι ιστότοποι που κατατάσσονται στην κορυφή δεν δημιουργούν εμπειρίες που μισούν οι χρήστες.

Ο απλούστερος τρόπος να σκεφτείτε αυτήν την ενημέρωση είναι ότι οι ιστότοποι φιλικοί προς τον χρήστη θα κατατάσσονται υψηλότερα από τους ιστότοπους που δεν είναι φιλικοί προς τον χρήστη.

Η αρχή μιας μεγάλης αλλαγής στο SEO.